2020. szeptember 30., szerda

Feljegyzések Joseph Brodskyról - Bengt Jangfeldt - Jelenlegi ára: 1 600 Ft

Feljegyzések Joseph Brodskyról - Bengt Jangfeldt
Brodsky, a Nobel-díjas költő élete nemcsak kész regény, Boise Vita a nagy Bolsevikiában, ahol meghurcolták, elmegyógyintézetbe zárták, fogva tartották, el- és kiutasították, hanem egy szabad ember igaz története. Ő maga nem szerette, ha bátor ellenszegülését méltatták, és nem ellenállónak, hanem költőnek tartotta magát. Ebben bizonyos volt. És a bizonyosság elégséges volt a belső szabadsághoz.
? A nyelv számomra sohasem a szabadsághoz vezető út volt. Az igazság az, hogy sosem éreztem magam úgy, mint akit megfosztottak a szabadságától. Mindig tökéletesen szabadnak éreztem magam. (... ) Tudtam, hogy lobbanékony természetem van, és azt is tudtam, hogy erős vagyok és konok. Megpróbáltam kifejleszteni magamban valamit, ami valószínűleg kicsi volt, de nagyon kemény, a kívülről jövő hihetetlen nagy nyomással arányos. "
Brodsky életéről szóló könyvek és interjúkötetek közül kiemelkedő a svéd Bengt Jangfeldt írása, mert ő úgy tudta kérdezni Brodskyt, hogy nem kapott kitérő válaszokat.
? Ez a könyv Brodskyról, a költőről, ugyanakkor Brodskyról, az emberről is szól. Első része a Szovjetunióban töltött éveket foglalja össze: a megpróbáltatások, a kiutasítások, az elmegyógyintézeti fogva tartások gyötrelmeit. A második rész jegyzetei esztétikáját, valamint W. H. Audenhez és az angol nyelvhez fűződő kapcsolatát, a politikai és vallási kérdésekben való állásfoglalásátt árják fel. Az utolsó fejezet gondolati szálai Brodsky életéről és munkásságáról gyakran a vele folytatott beszélgetésekből indulnak ki.?
Fordítók: Rácz Judit, Teplán Ágnes
Borító tervezők: Horváth Kornél
Kiadó: Typotex Kiadó
Kiadás éve: 2013
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Séd Nyomda Kft.
ISBN: 9789632797823
Kötés típusa:: ragasztott papír
Terjedelem: 336 oldal
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Ritkaság, gyűjtői
Állapot: Közepes
Megjegyzés: Ungvári Tamás könyvtárából! Gerince megtört, deformált.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**96562143**)]

Jelenlegi ára: 1 600 Ft
Az aukció vége: 2020-09-30 18:35 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése