2022. január 26., szerda

A magyar katona-egészségügy az első Öbölháborúban - Jelenlegi ára: 7 565 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
2625260
Svéd László
A magyar katona-egészségügy az első Öbölháborúban
1991. január 14-én 15 órakor megérkezett a 37 fős Magyar Katonaorvosi Kontingens alkalmazási helyére, Dhahranba, Szaúd-Arábiába. Három nappal később, január 17-én a hajnali órákban elkezdődött az első Öbölháború. A Perzsa-öbölben megvívott, moder eszköztárat felvonultató hagyományos háborúnak megvoltak az évszázadokra visszanyúló előzményei a Közel-Keleten, és sajnálatos módon nem maradtak el a tragikus következményei sem, amelyek meghatározzák a térséget napjainkban is. Mindezek felvázolása keretezi a magyar katona-egészségügyi szolgálat rendszerváltás utánielső - az ország szempontjából is fontos - küldetésének öbölháborús történetét. A kontingens parancsnokának, dr. Svéd László altábornagynak a korabeli feljegyzéseire, az egykori hivatalos dokumentumokra és a szintén eredeti illusztrációkra támaszkodó, tudományos igényű kutatással kiegészített visszaemlékezés szakszerűen, ugyanakkor izgalmasan eleveníti fel a 30 évvel ezelőtt történt eseményeket és benne a magyar csoport szerepét és eredményeit.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 7 565 Ft
Az aukció vége: 2022-01-27 10:21 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése